Overblijfjournaal
Informeert, inspireert en brengt in contact
Overblijfcursus

Bent u overblijfkracht? Meld u hier aan voor info over de voorjaarscursus in Haarlem.

AANMELDFORMULIER

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Laatste reacties
Gezien op Twitter
Gezien op twitter

Leuke ideeën gezien op twitter


Albumlijst
Lijst met albums
Gezien op twitter

Leuke ideeën gezien op twitter

Cursusfoto's

Heeft u een leuke cursus, stuur ons uw foto's en we plaatsen hem op deze site. 

Creatief en zo

Crea ideeën voor de overblijf

Mijn TSO op Pinterest
Volg Mijn TSO op Pinterest
Facebook

Volg ops op Facebook

Facebook.com/overblijf

Overblijfbegeleiders gezocht

Bent u werkzaam bij een overblijforganisatie en wilt u wel een paar dagen meer werken? Of denkt u dat het werken bij een tussenschoolse opvang iets voor u is? Neem contact met ons op. Wij zijn op zoek naar meerdere dames/ heren die willen werken bij een van de basisscholen bij u in de buurt.

 

Wat wij bieden 

- leuke uitdagende werkomgeving

- passende werkomvang bij ieders behoefte

 

Wij vragen

- gemotiveerde kandidaten

- affiniteit met werken met kinderen

- bewijs van goed gedrag

 

Interesse/ meer weten? Mail ons gerust 

Reacties (2323)

Kan mijn kind tussen de middag overblijven op de basisschool? Ja, elke school moet overblijf of tussenschoolse opvang (TSO) organiseren als ouders erom vragen. U betaalt hiervoor een bijdrage per keer dat uw kind gebruik maakt van deze voorziening.

Basisscholen zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de tussenschoolse opvang (TSO), als ouders hierom vragen. Scholen kunnen hiervoor vrijwilligers inschakelen. Dat zijn meestal ouders, maar dat hoeft niet. Door vrijwilligers in te zetten kunnen de kosten laag worden gehouden. Met behulp van het administratie- en registratiesysteem van systeem van Mijn TSO verloopt de aan- en afmelding soepel en is het financiële administratie volledig geautomatiseerd, overzichtelijk en gedegen. Hierdoor is functioneert de organisatie met vrijwilligers toch op professioneel niveau.

Scholen kunnen de tussenschoolse opvang ook uitbesteden. Dit kan gedeeltelijk, door alleen de planning en/of administratie bij anderen neer te leggen, Zo heeft de school geen lasten, kan de prijs voor de overblijf laag gehouden worden en houdt de school toch de eventuele winsten in eigen zak. Ook daar heeft Mijn TSO veel ervaring in. De overblijf kan ook volledig uit handen worden gegeven. Bijvoorbeeld aan een organisatie voor kinderopvang.

Ruimte voor overblijven op school

De school zorgt voor een veilige ruimte waar de kinderen kunnen eten en zich kunnen ontspannen. De school doet dit in overleg met de ouders.

Toezicht tijdens overblijven op school

De school is verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen tijdens het overblijven. Degenen die toezicht kunnen houden, zijn:

  • ouders of andere vrijwilligers;
  • leerkrachten (maar dit behoort niet tot de normale taak van leerkrachten); 
  • externen, zoals leidsters van naschoolse opvang of kinderopvang.

Ouders mogen het toezicht bijvoorbeeld ook samen met leerkrachten verzorgen. 

Helft overblijfkrachten moet geschoold zijn

Sinds 1 augustus 2011 moet ten minste de helft van de overblijfkrachten zijn geschoold. Ze kunnen hiervoor de TSO-opleiding volgen, een pedagogische cursus of een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) of EHBO. Wanneer u de begeleiders een TSO-opleiding, of een pedagogische cursus wilt laten volgen, vraag dan naar de opleiding van de aanbieder! U wilt immers een gedegen opleiding ontvangen. De opleiders van Mijn TSO Educatief zijn Master Educational Leader (MEL) en hebben leerkrachten én management ervaring in het onderwijs. Op www.mijntso.nl/educatief staan de standaard cursussen beschreven. Natuurlijk kan de cursus ook op maat gemaakt worden.

VOG voor overblijfkrachten

Overblijfkrachten op de basisschool moeten een verklaring omtrent het gedrag (VOG) overleggen voor zij met hun werkzaamheden beginnen. Dit geldt ook voor vrijwilligers die toezicht houden bij het overblijven. De VOG mag niet ouder zijn dan 2 maanden op het moment dat de overblijfkracht zijn aanstelling krijgt.

Ouderbijdrage tussenschoolse opvang

Ouders betalen een bijdrage voor de kosten van het overblijven en van het eten. De school mag bepalen hoe hoog die bijdrage is. De medezeggenschapsraad moet met het bedrag instemmen.

Reglement overblijven op school

In de schoolgids van een basisschool vindt u informatie over de tussenschoolse opvang. Aan de orde komen onder andere:

  • gedragsregels;
  • taken en scholing van overblijfkrachten; 
  • het aantal kinderen per overblijfkracht;
  • de pedagogische aanpak.

Het is raadzaam om voor de overblijf een eigen reglement op te stellen. Wanneer u daar hulp bij nodig heeft dan kunt u dit voor €35,- op maat laten opstellen. Mail naar info@mijntso.nl voor meer informatie.

Continurooster op school

Er gaan steeds meer stemmen op tegen het continurooster. Kinderen hebben te weinig tijd om te eten, leerkrachten vinden het een grote verzwaring en kinderen die vlak bij de school wonen zijn verplicht over te blijven. Basisscholen draaien daardoor weer terug naar het tso system. Dit wordt meestal ingezet wanneer ouders deze behoefte aangeven. 

Reacties (2409)

Het overblijfjournaal schrijft regelmatig artikelen voor en over de overblijf. Bent u een begeleider van een tussenschoolse opvangorganisatie volg ons dan ook op twitter. Onder het twitteraccount @overblijfjournaal houden wij u ook via dit madium op de hoogte van alle nieuwst ontwikkelingen. Maar vooral ook gewoon gezellig. Leuke voorbeelden retweeten, mooie foto's en positieve berichten. Zo kijken we bij elkaar en delen we elkaars ervaring.

Tot snel op twitter, of in persoon bij een van de cursussen voor de overblijf. 

 

Team Overblijfjournaal

 

Reacties (2922)

Cursus voor overblijfkrachten

Werkt u voor de overblijf op school? Woensdagavond 05 april is de voorjaarsbijeenkomst voor coördinatoren en begeleiders werkend in de tussenschoolse opvang/ overblijf. Kom naar deze bijeenkomst in Haarlem en laat je inspireren.

Tijdens deze cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

-        Positief feedback gegeven (lees verder)

-        Eenduidig aansturen van gedrag (lees verder)

-        7 punten voor een effectieve organisatie (lees verder)

 

De bijeenkomst belooft een inspirerende cursusavond te zijn. U gaat met praktische handvatten naar huis, zodat u opgedane kennis de volgende dag direct in de overblijf praktijk kunt toepassen. Natuurlijk ontvangt u achteraf een certificaat, zodat u uw leerontwikkeling kunt aantonen.

Kies voor kwaliteit

De cursusleider van Mijn TSO Educatief heeft zelf veel ervaring in het basisonderwijs. Naast leidinggevende in het basisonderwijs is hij afgestudeerd Master Educational Leader. Vanuit eigen ervaring en opgedane kennis gaat hij graag op luchtige wijze in gesprek. Zijn motto

‘Leren is leuk, altijd’.

Wat kost het?

Voor het geld hoeft u het niet te laten. De kosten voor deze avond zijn slechts €35,- p.p. Komt u met 4 of meer, dan betaalt u 30,- p.p.

Bel ons voor meer informatie: 06 27455627 of meld je aan door onderstaande link

AANMELDEN VOOR CURSUS 13 APRIL

Reacties (2302)

Kleinere klassen in het onderwijs dragen bij aan rust, regelmaat en overzicht. Oók bij de overblijf! Daarom graag uw aandacht voor het volgende artikel:

Wetsvoorstel kleine klassen

Eén op de elf klassen in het basisonderwijs bevat 30 of meer leerlingen. Te grote klassen behoren tot één van de grootste ergernissen van leerkrachten en ouders. Dit wetsvoorstel beoogt het verkleinen van de klassen in het basisonderwijs. Met kleinere klassen is het mogelijk om alle leerlingen de benodigde aandacht en ondersteuning te geven. Dit voorstel regelt op termijn een gemiddelde van 23 leerlingen per leraar op schoolniveau. Klassen van 30 of meer leerlingen worden per direct verboden.

Dit wetsvoorstel regelt de volgende zaken:
1. de definitie van de leraar-leerling ratio wordt gewijzigd. In de nieuwe definitie telt het aantal leerlingen per voltijds, bevoegde, onderwijsgevende leerkracht. Ander personeel (zoals klassenassistenten, directeuren en interne begeleiders) vallen niet meer onder de definitie van de ratio. 
2. per direct wordt het maximum leraar-leerling ratio gesteld op 29
3. op termijn verschuift deze ratio naar gemiddeld 23 op school- of locatieniveau
4. scholen worden verplicht om gegevens over groepsgrootte en de leraar-leerling ratio jaarlijks te verantwoorden aan de onderwijsinspectie
5. het gemiddeld leraar-leerling ratio wordt als bekostigingsvoorwaarde opgenomen in de Wet op het primair onderwijs

Het doel van het initiatiefwetsvoorstel is het verkleinen van de klassen in het basisonderwijs, zodat leraren de mogelijkheden krijgen om alle leerlingen in de klas de benodigde ondersteuning en begeleiding te bieden, de werkdruk van leerkrachten wordt verlaagd en zodat de onderwijskwaliteit verbetert.

Het gaat om het kind
Met een maximum leerlingaantal borg je de kwaliteit van het onderwijs én de aandacht voor het kind. De komst van Passend Onderwijs heeft ervoor gezorgd dat de diversiteit van de leerlingen in de klas is toegenomen. Dit is een mooie visie. Zorg nu ook voor de goede randvoorwaarde om dit in de praktijk te laten slagen.

Denk mee, laat u horen en geef uw mening

Ga naar:

www.internetconsultatie.nl/kleineklassen

 

Redactie Overblijfjournaal



Reacties (2609)
Het Overblijfjournaal

Het Overblijfjournaal informeert en inspireert overblijforganisaties. Er worden wekelijks nieuwe artikelen geplaatst. Deze zijn onderverdeeld in:

  • Pedagogiek
  • Creativiteit en leuke ideeën
  • Hulp en automatisering
  • Goed voorbeeld
  • Software en digideeën

Het cursusaanbod en de netwerkdagen brengt overblijf en tso organisaties bij elkaar. Deze worden in het hele land georganiseerd.

Neem regelmatig een kijkje, of word lid van onze nieuwsbrief.

Redactie,

Overblijfjournaal

Het kan ook anders

Kent u dat? Iedere week zit een ouder in de hal van de school; op een vast moment, op een vaste tijd. Ze verkoopt strippenkaarten. Kinderen in de onderbouw kunnen nog even niet naar de klas, want de strippen moeten eerst worden gekocht en er staat vandaag een rij. De kinderen in de bovenbouw hebben van hun ouders geld meegekregen. De meeste kinderen staan netjes te wachten op hun beurt. Sommigen zijn het vergeten en nemen hun geld, zonder strippenkaart, aan het einde van de dag weer mee naar huis. Over twee dagen kunnen ze het nog een keer proberen.

En dan het aanmelden. Je naam schrijven op dat blaadje bij de deur.... Nee, het werkt gewoon niet. Het kan echt anders. In deze tijd van computers en smartphone moet daar toch een oplossing voor zijn?

Nou zeker. Het administratieprogramma van www.mijntso.nl is speciaal ontwikkeld voor de overblijf op school. Het automatiseert de aan- en afmelding waardoor de namenlijstjes op de deuren verleden tijd zijn. Geen los geld meer mee naar school. Geen strippenverkoop in de hal. Nee, niks. Gewoon via je telefoon even aan- of afmelden. Maar dit systeem is niet alleen handig voor de ouders. Het helpt ook de overblijforganisatie. Geen verkoop meer, maar factureren via mail: volledig automatisch. Plannen van de begeleiders gaat met een paar klikken op de knop. En het communicatiesysteem wat in Mijn TSO is opgenomen zorgt voor korte lijnen tussen ouders en de overblijfcoördinator. En nog veel meer.

Het landelijk systeem van Mijn TSO is zeer uitgebreid, maar toch zo makkelijk in gebruik. Wie op FB kan, kan werken met Mijn TSO. Velen gingen u voor, misschien is het ook iets voor uw overblijf. Wees zuinig op uw tijd en besteedt het aan de kinderen, niet aan administratie. 

Reacties

Hildakat op 09-09-2019 23:31
This is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Simple but very precise info… Many thanks for sharing this one. recommend extreme
pulseras de madera hechas a mano onlinepara hombre compra pulseras de 59 marcasjoyeria tous 2016antiguo reloj pulsera cuerda luxe oro 23 rubis pulseras de madera hechas a mano online http://www.vindhyanewsexpress.com/hornell/pulseras-de-madera-hechas-a-mano-online
scarpe donna enval soft sandalo con la zeppa argento onlinesi est谩s empezando a renovar tu armario para la pr贸xima temporadablack high waisted one piece swimsuitsukienka z guzikami bershka sukienki z guzikami pull bear jeansowa sp贸dnica midi z rozci臋ciem z przodu ceny i http://www.sekolahramahanak.com/callisburg/pull-bear-jeansowa-sp%c3%b3dnica-midi-z-rozci%c4%99ciem-z-przodu-ceny-i
foods that get you higher op 10-09-2019 13:39

I just found your blog and I’ve found that this article is very helpful.

foods that get you higher

zendaya x tommy hilfiger collectionoppo a5 smart phone 32 gb 4 gb ram diamond bluethe sak sanibel bucket hobo youtubekimberley garner flashes her bare bottom in super short minidress ty pluffies tan teddy bear baby bear pink pajamas plush stuffed animal 10 2013 http://www.ussetups.com/equality/ty-pluffies-tan-teddy-bear-baby-bear-pink-pajamas-plush-stuffed-animal-10-2013
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Overblijven adminhulp
Mijn TSO overblijfcursus administratiesysteem voor overblijven en tussenschoolse opvang
Fotogalerie
Creatief en zo

Crea ideeën voor de overblijf


Overblijf uitbesteden

Denkt u erover de overblijf uit te besteden? Neem dan contact op met Tijd voor Overblijf. Deze organisatie heeft een ruime ervaring in het overnemen van overblijforganisaties, waarbij er verschillende uitbestedingsmodellen mogelijk zijn.

Klik hier voor meer informatie.

 

Overblijf sites